Wat is paardencoaching
 
Bij paardencoaching wordt het paard ingezet als co-coach. Doordat een paard een zeer sensitief dier is en alleen kan reageren op gevoelens en vanuit zijn natuur, kan een paard zeer duidelijke inzichten geven. Een paard kan een spiegel zijn. Hij is eerlijk, zonder terughoudendheid, maar oordeelt niet.

Paarden zijn indrukwekkende dieren en dwingen respect af door hun grootte, elegantie, kracht en voorkomen. Ze leven in kuddes en zorgen voor elkaar. Voor paarden is het van belang dat hun kudde sterk is. Een paard houdt zijn kuddegenoten in de gaten, om te kijken of die in staat zijn om samen met hem/haar te vluchten indien nodig. Wanneer je als mens bij een paard gaat staan, zal het paard je zien als nieuwe kuddegenoot en zal dus ook jou gaan screenen. Een paard maakt in zijn reactie geen verschil of je mens of paard bent. Paarden zijn meesters in het herkennen van non-verbaal gedrag/het lezen van lichaamstaal en energie. Zij hebben geen oordeel, kunnen niet liegen en voelen mensen goed aan. Een paard voelt eventuele blokkades in iemands lijf, dit kan geestelijk of lichamelijk zijn. Dit maakt hij kenbaar door zijn lichaamstaal, welke ik als coach vertaal. Hierdoor kom je tot inzichten; wat de achterliggende reden is van de lichamelijke of geestelijke blokkade. De paardencoach kent de paardentaal en vertaalt het gedrag van het paard in vragen voor de persoon die bij het paard staat.
 
Paardencoaching is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of niveau. Je hoeft geen ervaring of affiniteit met paarden te hebben. 
Pp


 
Afbeelding invoegen