Teambuilding/bedrijfsuitjes

Het is mogelijk om bij Paardencoaching Wolphaartsdijk teambuilding te doen met uw bedrijf, team of collega's. Een bijzondere dag, waarbij de teamspirit versterkt wordt. 

In de ochtend worden dmv paardencoaching de "problemen en krachten" van het team duidelijk. Het team krijgt onder het genot van koffie/thee met wat lekkers een intro over kuddegedrag en uitleg over wat we gaan doen die morgen. Daarna mag de helft van het team met het paard en een opdracht de bak in en mogen ze deze proberen uit te voeren. De andere helft observeert. Aan de hand van de uitvoering van de opdracht volgt een evaluatie. Dit kan al veel inzichten geven in de groepsdynamiek. Afhankelijk van het uitvoeren van de opdracht en het doel van de dag, volgen andere opdrachten. Het paard laat zien waar er eventuele spanningen zitten in de groep en waar de sterke punten zitten van het team. Een paard is van nature een vluchtdier en voor een paard is het essentieel om direct in te kunnen schatten wie hij voor zich heeft. Een paard laat dmv zijn gedrag zien wie er voor hem staat en wat zijn of haar sterke en zwakke punten zijn, ik als coach vertaal het gedrag van het paard.
 
Na de paardencoaching wordt de ochtend geëvalueerd onder het genot van een lekkere streeklunch.
 
Na de lunch gaan we kijken hoe sterk het team is in samenwerking en hoe de banden in elkaar steken. We gaan naar een weiland waar onze schapen lopen. De hond laat zien hoe de samenwerking tussen coach/herder en de schapen werkt. De hond haalt de kudde schapen op. Hierna mogen de teamleden het gaan doen. Zonder hond, zonder aanwijzingen. Zij zullen als team moeten gaan samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Een schaap kan hard lopen en de kudde kan uiteenvallen, wat het nog lastiger maakt. Na afloop wordt onder het genot van een drankje en een hapje geëvalueerd wat er door wie gedaan wordt. Hieruit blijkt wie de leidende taak op zich neemt en wie volgt en wie de kat uit de boom kijkt. Is er verschil met hoe het op de werkvloer gaat? Wie neemt de leiding? Is er misschien gevoelsmatig al een verandering door de paardencoachingssessie van vanmorgen? Juist door het team zelf ernaar te laten kijken en er met elkaar over te spreken kan het van de ervaring leren. Een leuke leerzame dag, waarbij het team aan de slag gaat om de banden en het team te versterken, dit gaat zich doorzetten naar de werkvloer!
 
Een teambuilding kan naar wens worden ingevuld.
 
Maximaal 8 deelnemers
Duur 10.00 - 16.00 uur
 

 
          Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen